פקינז

 

פקינז – LADOG

פקינז – pekingese dog – אופי ומאפיינים, גידול נכון, היסטוריה, בעיות בריאות, אילוף המתאים לכלבי פקינז. 

פקינז בצבע חום לבן - LADOG - מרכז מקצועי לאילוף כלבים

פקינז בצבע חום לבן – LADOG – מרכז מקצועי לאילוף כלבים

אופי ומאפיינים – פקינז – Pekingese

באגדה הסינית נחשב הפקינז לסמל האומץ. לכלבים אלו באמת ביטחון עצמי רב באופן טבעי, כמובן שמומלץ לבצע תרגילי חשיפה עם כל כלב. מתאים לגידול בדירה. מתריע בצורה טובה שמתקרבים זרים לבית, מאוד טריטוריאלי ולכן שומר מעולה. הפקינז נראה כלב עדין ומתוק, אך למעשה הוא כלב קשוח, עקשן, רציני עם אופי חזק. הפקינז עלול להיות דומיננטי ואגרסיבי ללא גידול נכון. בשונה מהרבה גזעים קטנים הפקינז פחות מתאים לילדים – הוא רציני וחסר סבלנות , גזע עם פחות נטייה למשחק. כלבים התאימים יותר לילדים – שיצו, קבאליר קינג צ'ארלס, פאג סיני. מומלץ לבצע תרגילי היררכיה בגיל צעיר בכדי למנוע דומיננטיות של הגזע בעתיד. חשוב לחשוף אותו בגיל צעיר לאנשים חדשים, על מנת לאפשר לאורחים להכנס ללא נביחות ואיומים של הפקינז.

פקינז לאחר תספורת - LADOG - אילוף כלבים מקצועי

פקינז לאחר תספורת – LADOG – אילוף כלבים מקצועי

היסטוריה – פקינז

פקניז נחשב לסמל האומץ בסין. על פי האגדה הסינית,  אריה היה מאוהב במרמוסט ( גזע ממשפחת הקופים ). ביקש האריה מהבודהה שיקטין אותו על מנת שיוכל להנשא למרמוסט, אך שישמור על האומץ שלו. האגדה מספרת שהבודהה הקטין אותו ואז קראו לו כלב האריה הסיני.

כמובן כלבי הפקינז לא נוצרו כך, אבל זו האגדה הסינית המפורסמת. זהו גזע עתיק מאוד, יש ממצאים של יותר מ2000 שנים. השם מאזור פקינג (נכון להיום בייג'ינג). הוא היה הכלב של האצולה – יש עדויות שנסיכים וקיסרים גידלו אותם.
עד שנת 1860 גידלו את הפקינז רק בסין, אך עקב מלחמת האופיום הבריטים חדרו לארמונו בסין, כולבי פקינז נלקחו והופצו בעולם. בשנת 1909 ההתאחדות הכלבנית בבריטניה הכירה בפקינז כגזע רשום (מתועד).

גור של פקינז - LADOG - מרכז מקצועי לאילוף כלבים

גור של פקינז – LADOG – מרכז מקצועי לאילוף כלבים

 

טיפוח ובריאות – פקינז

מומלץ לסרק פעמיים בשבוע בכדי למנוע קשרים. יש להתיז מעט מים עם שפריצר ואז לסרק. לכלבים אלו נטייה לדלקות אוזניים ובעיקר עיניים, חשוב לשמור על היגיינה. ניקוי של העיניים כל יום, אוזניים פעם בחודש. מומלץ להחזיק בבית משחת עיניים ואם וכאשר יש דלקת למרוח על העין שלוש פעמים ביום למשך שלושה ימים. בעיות נשימה רבות עקב הפרצוף הפחוס. זהו לא כלב בריא באופן יחסי.

משקל – 3.5-5 ק"ג.

גובה – 31-41 ס"מ.

תוחלת חיים – 11-14 שנים.

פקינז ללא אימון נכון עלול להיות רכושני ואגרסיבי - LADOG - אילוף כלבים מקצועי

פקינז ללא אימון נכון עלול להיות רכושני ואגרסיבי – LADOG – אילוף כלבים מקצועי

חשיבות ההיררכיה לכלבי פקינז

אופיו העיקש של הפקינז עלול להוות קושי עבורו בהבנת מיקומו ביחס לבעליו. בכל קבוצת כלבים תמיד יש היררכיה מעצם היותם בעלי חיים החיים בלהקה. כלב דומיננטי הוא מעין בוס המוביל את הלקה, הוא יהיה מי שיכתיב את סדר היום, יאכל ראשון ויהיה הראשון למצוא לעצמו מקום שינה. הוא יגיב בתוקפנות כלפי מי שינסה לערער את מעמדו, גם אם מדובר בבני הבית. מה שמטעה בגידול פקינז –  זה כלב שנראה קטן וחמוד, אבל עם אופי חזק יותר מהרבה כלבים בגודל שלו. פקינז מאולף, יודע שבראש ה"להקה" (המשפחה בה הוא גדל) נמצאים בני הבית. מאלף המכיר את הפקינז, ילמד את הכלב שהבית, החצר, אזורי השינה, והמזון הם לפני הכל של בני הבית, ורק אחר כך הם שלו, במצב כזה הכלב יהיה רגוע ומאוזן.

טיפ חשוב שיעזור לפקינז להבין את מיקומו בהיררכיה המשפחתית: למדו את כלבכם לגשת אל קערת האוכל רק לאחר שקיבל אישור לעשות זאת. מדי פעם הכניסו יד לקערת האוכל בזמן שהוא אוכל ותנו לו לאכול מהיד, אם הפקינז יחשוף שינים,  תקנו אותו. בהדרגה כלבכם ילמד שגם כאשר מישהו מתקרב לקערת המזון שלו, אין בכך איום ועליו להתרחק מהמקום. נהגו באופן דומה גם ביחס למקום השינה הקבוע שלו. כאשר הכלב שלכם ישן במקומו הקבוע, מדי פעם הקימו אותו, אם הוא יביע אי שביעות רצון, חשוב לתקנו. התיישבו במקומו על מנת שיקבל את המסר שהבית הוא קודם כל של הבעלים ואחר כך של הכלב. תנו לו להרגיש בנוח עם הסיטואציה. מאלפי הכלבים של לה-דוג ידריכו אתכם כיצד לבצע נכון תרגילים חשובים אלו שמטרתם להעניק לכלבכם ביטחון ולגרום לו להבין את מיקומו הנכון בהיררכיה המשפחתית.

לפקינז מבט אנושי - LADOG - מרכז מקצועי לאילוף

לפקינז מבט אנושי – LADOG – מרכז מקצועי לאילוף

 

לקורס אילוף כלבים מקיף בחברת LADOG, צרו קשר 052-3609028 אורן אלעמרי מנהל LADOG.

לחצו כאן -לפרטים אודות קורס אילוף כלבים בחברת – LADOG

לחצו כאן – למחירים ומסלולים של קורסי האילוף בחברת LADOG

לטיפים מקצועיים לאילוף הפקינז שלכם – לחצו כאן