פנסיון לכלבים שאלות ותשובות
שאלות רבות נשאלות ע"י בעלי כלבים בעת השארת כלבם בפנסיון לכלבים. איך להתנהג בעת השארת הכלב בפנסיון? האם להשאירו לבד או עם כלב אחר בחדרו? מה צריך להכין לפנסיון לפני שמגיעים? ועוד.
בעלי כלבים רבים מלטפים את הכלב ובכך מנסים לעודדו לקראת עזיבתם של מקום חדש או פנסיון לכלבים, אך פעולה זו של הבעלים אינה מועילה ואף מכניסה את הכלב ליותר לחץ. ראשית צריך להבין כיצד הכלב חושב ורק אז בעל הכלב יבין כיצד יהיה נכון להתנהג עם הכלב בהשארתו בידי פנסיון לכלבים . כאשר כלבכם רואה שאתם מלטפים אותו ומיד עוזבים, הוא נכנס ללחץ משתי סיבות :
א) ליטוף של הכלב גורם לו לקרבה מצד הבעלים ולעזיבה, דבר המעלה לכלב את דרגת הלחץ מאחר והוא מזהה שמיד לאחר ליטוף וחום, הבעלים עוזב.
ב) הכלב רואה את התרחקות הבעלים והוא נכנס ללחץ כיוון שהוא רגיל מחיי היום יום שכשהבעלים מתרחק, הוא עוזב.
כלב בראש ובראשונה "חיי את הרגע", אם מבינים מחשבה זו של הכלב, קל מאוד יהיה להבין שאם נצא לכלב מטווח הראיה בזמן שהיה עסוק בדברים אחרים, תחושת הלחץ של הכלב תהיה פחותה באופן משמעותי ואף אצל כלבים אחרים בכלל לא תיווצר. לכן בהשארה של הכלב במתחם פנסיון לכלבים , בקשו מעובדי הפנסיון שיקחו את הכלב ויעסיקו אותו בזמן שאתם נעלמים באופן פתאומי. כלב שעסוק באדם חדש, במקום שונה ולא שם לב שבעליו נעלם, לא ירגיש בכלל לחץ. כנ"ל לגבי תשומת לב, אין צורך במתן תשומת לב כי פעולה זו גורמת לאותן השלכות של הליטוף ולתוצאת לחץ דומה.
האם להשאיר את הכלב בחברת כלב נוסף או לבד, בזמן שהותו מתחם פנסיון לכלבים ?
בעת השארת כלבכם בפנסיון לכלבים, מומלץ מאוד שכלבכם יהיה בחדר עם כלב אחר, אך לא מומלץ שבכל זמן שהותו יהיה הכלב בחברת אותו הכלב. עדיף לגוון בין שהות של כלב עם כלב אחר ושהות בנפרד.
אז מדוע זה חשוב כל כך?
במידה וכלבכם ישהה עם כלב אחר וקבוע בחדר לתקופה ארוכה, הוא עלול לפתח תלות באותו כלב, ולאחר שתחזירו את הכלב הביתה הוא עלול להרגיש בדידות מאחר והתרגל לשהות עם כלב מסויים בחדרו. לכן מומלץ מאוד לגוון, שמצד אחד לכלב יהיה כיף ותהיה לו חברה, ומנגד שלא יפתח תלות בכלב אחר. לכן מומלץ לשכן את הכלב עם כלב נוסף ליום עד יומיים ולאחר מכן להפריד לאותו לזמן מה, ושוב לחזור לחברת כלב נוסף.
אילו דברים הם חובה ואילו דברים מומלצים בעת השארת הכלב בפנסיון ?
חיסון כלבת בתוקף חובה – זהו רישיון להחזקת כלב. שימרו תמיד את טופס האגרה של חיסון הכלבת, אך במידה ולא מצאתם את הטופס, בקשו את מספר השבב של הכלב מהוטרינר המטפל, ובעזרת מספר זה תוכלו לבדוק במאגר השבבים הארצי באינטרנט, האם כלבכם מחוסן בתוקף. במידה ואינכם מצליחים לאתר את את כלבכם במאגר השבבים הארצי, העזרו באחד מאנשי הפנסיון או הוטרינר המטפל.
חיסון שעלת מומלץ מאוד. מאחר שדי בכלב אחד עם שיעול כדי להדביק את הכלבים האחרים. יש לציין שכלב שלקה בשעלת יפסיק להשתעל אחרי פרק זמן של שבועיים, בצורה טבעית וללא טיפול, אך עדיף לבצע טיפול מנע קודם לכן. במידה ומחסנים את הכלב בחיסון שעלת, יש לשמור פרק זמן של 14 ימים לפחות לפני הכנסת כלבכם לפנסיון. מאחר ובפחות מ- 14 ימים יכולה להיווצר פעולה הפוכה וכלבכם יהיה רגיש יותר להדבקות מאשר ללא החיסון כלל. לכן אם ברצוכנם להכניס את הכלב לפנסיון מטווח של מהיום לעוד שבוע, עדיף לא לחסן את הכלב. אך אם בטווח של עוד שלושה שבועות אז מומלץ לחסן. במידה וכלבכם נידבק בשעלת, כמו שנאמר למעלה, הטיפול יהיה טבעי לחלוטין ויעבור לבד תוך פרק זמן של עד לשבועיים, אך אם ברצונכם לזרז את התהליך, יש לתת טיפול אנטיביוטי בשם דוקסילין למשך 5-10 ימים.
מומלץ מאוד לעשות לכלבכם חיסון נגד שעלת אחת לחצי שנה ללא קשר לפנסיון – מספיק שכלבכם נמצא עם כלבים אחרים בפארק, הוא עלול להדבק. ולכן הקפדה על חיסון זה יכולה לפתור בעיה עתידית .
לחזרה לדף – פנסיון לכלבים