פודל – LADOG
מידע מקיף ומקצועי אודות פודל- אופי, היסטוריה, טיפול, גידול נכון ואילוף המתאים לכלבי פודל. במרכז לאילוף כלבים LADOG ידע מקצועי לאילוף כלבי פודל.
פודל בסיום קורס אילוף למשמעת בחברת LADOG
פודל בסיום קורס אילוף כלבים בחברת LADOG
היסטוריה של הפודל- הדעות חלוקות לגבי מקורם של כלבי הפודל (poodle) ,עדות לקיומו של הפודל נמצאה על גבי תבליטים ומטבעות רומיים משנת 30 לספירה, טענה נוספת היא שמקורם בגרמניה, שם עזרו לציידים לצוד אווזים, מעיד על כך שמם הגרמני שפרושו שכשוך- במים. ויש הטוענים שמקורם של כלבי הפודל בצרפת, שם שמשו לפני שנים ככלבי קרקס ושעשוע, ככלבי עזר לציידים וככלבים שעזרו לדייגים בעבודת הדיג. חקלאים נעזרו בחוש הריח המפותח של הפודלים ונעזרו בהם לחיפוש פטריות כמהין. בשנים האחרונות הפודל הוא גזע פופולארי ככלב משפחה. תספורת הפודל המיוחדת מיוחסת לרצונה של מרי אנטואנט לייחד את כלב הפודל שגידלה, אולם יש בה הגיון בהתחשב בהיותם כלבים ששחיה היא הפעילות המועדפת עליהם. כדורי הפרווה נשארים לאחר התספורת כדי לחמם לאחר שחיה את המקומות הרגישים בגופו של הפודל, המרפקים, הראש, קצה הזנב והצוואר, שאר הפרווה מסופרת קצר כדי לא להכביד כשהיא רטובה.
פודל אופי ומאפיינים- זהו כלב אינטליגנטי, קל לאילוף, סקרן, בעל אינסטינקטים מפותחים, זריז ומסתגל במהירות למשפחתו המאמצת. פודל נחשב לכלב פעיל מאוד, ללא הוצאת אנרגיה ופעילות משותפת כמו משחקי כדור או אימוני צייתנות עלול להפוך הפודל למתוסכל. האינטרקציה עם הפודל למטרה זו צריכה להיות לפחות חצי שעה על בסיס יומי. בגידול שגוי עלול הפודל להפוך לעצבני ורגיש. כלבי הפודל אוהבים לרצות את בעליהם, וזקוקים לקרבתם. הם כלבי משפחה מצויינים שמתאימים לחיים בבית ובדירה אך אינם מתאימים לחיים בחצר בשל נטייתם להשתעמם בקלות. משפחה עם ילדים שרוצה לאמץ כלב מגזע פודל, מומלץ לאמץ נקבה, בשל אופיה הרגוע והיציב. גם כיום נחשב הפודל לאחד הכלבים הטובים בעולם למטרות טריקים וקרקס. חשוב להבין שהפודל אינו כלב רגוע לבית, אך אילוף למשמעת בשילוב פעילות משחקי כדור תגרום לפודל להיות יציב ושמח ולשמש ככלב משפחה מדהים. יתרונו הגדול של הפודל הוא שפרוותו לא נושרת כלל, ולכן הוא מועדף על אנשים רבים הרוצים לגדלו בבית ופוחדים מנשירת השיער, מה שהפך אותם לפופולריים במיוחד משנות ה60 של המאה ועשרים ועד היום. פרוותם צפופה, צמרירית, מתולתלת או גלית, בצבעי לבן, זהב-משמש, שחור,כסף-אפור וחום., תוחלת החיים של הפודלים היא בין 13 ל18 שנה.
קיימים ארבעה סוגי פודלים:
פודל טוי (toy) -כלב פיקח וזריז, גובהו כ28 ס"מ ומשקלו 3-5 ק"ג
פודל ננסי- גובהו כ 35 ס"מ , משקלו 8-14 ק"ג
פודל בינוני- גובהו כ 45 ס"מ ומשקלו בין 14-20 ק"ג
ופודל ענק- גובהו מגיע ל60 ס"מ ומשקלו כ 20-32 ק"ג
גידול ואילוף כלב מגזע פודל
כלב הפודל ידוע כבעל יכולות הבנה וקליטה גבהות מאוד. יש לו רצון עז לרצות את בעליו ולכן קל לאלפו וללמדו דברים חדשים ומורכבים כמו אג'ילטי (ספורט כלבני), אילוף למשמעת, אילוף לטריקים וקרקס.הפודל הוא אמנם כלב נח ושמח אבל הוא עקשן לא קטן עם נטיה לדעתנות כבר מגיל צעיר, לכן חשוב להציב לו גבולות וחוקים מהרגע הראשון ולא לתת למראה "בובת הפרווה" שלו לבלבל אתכם. פודל שלא אולף באופן מקצועי עלול להפוך בהמשך לכלב אגרסיבי עם התנהגות נוירוטית. כלבי הפודל ידועים כבעלי אינטליגנציה גבוהה, עקשנים ובעל אופי חזק. אלו כלבים מלאי אנרגיה ושמחה, רמת הערנות הגבוהה של הפודל יכולה לשמש למטרת שמירה והרתעה. מדובר בכלב עם מרץ רב במיוחד שמצריך טיולים יומיומיים לשם הוצאת האנרגיה. במשפחה עם ילדים חשוב לקחת בחשבון שפודל מגזע ננסי וטוי עלול לנשוך מתוך פחד ונוטה לעשות זאת במיוחד לילדים קטנים, על כן כל עוד הפודל לא אולף, רצוי שלא להשאיר אותו בקרבת ילדים קטנים ללא השגחה. נקבות הפודל רגועות יותר ואופיין יציב יותר משל הזכרים, בבית עם ילדים קטנים עדיף לגדל נקבת פודל. אם בחרתם לגדל זכר, מומלץ לסרסו לפני שיפתח נטייה לדומיננטיות.
כיצד להתמודד עם עקשנותו של הפודל
חשוב לאלף את כלב הפודל למשמעת כבר מגיל שלושה חודשים כדי להגיע לרמת אילוף גבוהה. בגיל שלושה חודשים אישיותו של הפודל עדיין לא מגובשת ולכן זה הגיל המדויק להתחיל אילוף מקצועי ומדויק המשלב תרגילי היררכיה ושימוש במשחקים. אם תתחילו לאלף את הפודל בגיל מאוחר יותר, התהליך עלול להיות מורכב יותר.
לפקודות המשמעת שלומד הפודל יש חשיבות גבוהה בעיצוב אופיו. לדוגמא: פקודת 'שב' אומרים פעם אחת. אם הכלב לא ביצע את הפקודה יש לתקנו ולעמוד על כך שיישב וגם יישאר במקום. אי הויתור לאחר השמעת הפקודה פעם אחת בלבד תלמד את הפודל לוותר על עקשנותו. אילוף למשמעת יתרום לכך שכלב הפודל יבין כבר מגיל צעיר שאתם אלו שמובילים אותם, וקובעים את חוקי המשפחה. פודל שלא אולף מגיל צעיר עלול להבין שבעליו חלש וקשה יהיה להתמודד עם עקשנותו. בתהליך האילוף של כלב הפודל חשוב לפתח את אהבתו למשחק ולהשתמש ביצר הציד שלו, מאלפי הכלבים המקצועיים של המרכז לכלבנות LADOG ידריכו אתכם כיצד לאלף נכון את כלב הפודל שלכם והתוצאה תהיה כלב מאולף וממושמע שנהנה מתהליך האימון.
מניעת דומיננטיות של כלב הפודל
דומיננטיות יכולה להתבטא בבגרותו של הכלב בגרגור לעבר הבעלים, חשיפת שיניים ואף נשכנות. חשוב להבין כי גורי הפודלי משחקים במשחקים הנקראים משחקי שליטה. בעלי הכלב עלולים לטעות ולחשוב שמדובר במעשים חביבים. לדוגמא: קפיצה על אנשים, נראית כמחווה חמודה . זו אמנם יכולה להיות הבעת שמחה והתרגשות של הפודל או בקשה לתשומת לב, חום ואהבה. אבל במקביל מתחיל הפודל להבין שבעליו חלש . כתוצאה מכך ינסה הפודל בעתיד הקרוב לעבור את בעליו בסולם ההיררכי של ה"הלהקה". זכרו שלא משנה מה הסיבה שהפודל קופץ, תמיד חשוב לתקנו על כך. תיקון נכון של תופעת הדומיננטיות בגיל מוקדם תביא לכלב מאוזן בעתיד. כך גם חשוב לאסור נשיכות במהלך משחק . בנוסף תרגיל הכרחי הוא תרגיל שליטה בקערת האוכל של הפודל. כאשר הבעלים קרוב לקערה אסור לפודל להתקרב עד שהבעלים מתרחק. חשוב שמאלף מקצועי ידריך את כיצד לעצב את אופיו של הפודל מגיל צעיר.
איך לאזן את הנמרצות של הפודל מבלי לפגוע באופיו השמח- חשוב ללמד את הפודל שבאזור המגורים עליו להתנהג בצורה רגועה, עדינה ושקטה. אך מחוץ לבית צריך להגדיר לכלבי הפודל זמן משחק שבו הוא יכול להשתולל ולשחק עם בעליו במשחקי כדור ונשיכה. את פקודת המשחק יש לתת לפודל מחוץ לאזור המגורים ובכך יבין שזה הזמן שמותר להשתולל ולשחק. ללא לימוד נכון היכן ומתי ניתן לשחק ומתי אסור, יהפוך הפודל לחסר שליטה ולא נעים לגידול בבית המגורים. אך זכרו שללא הוצאת אנרגיה של שעה ביום לפחות , הפודל יהפוך לכלב מתוסכל. חשוב שמאלף שמבין בגזע ידריך אתכם כיצד לשחק נכון עם כלב הפודל בבית ניתן לתת לפודל רק עצמות לכלבים, עדיפות לעצמות דחוסות . משחקי כדור בתוך הבית יגרמו לכלב הפודל שלכם להפוך לנמרץ בתוך הבית.
כיצד למנוע הרס חפצים
לגורי הפודל נטייה להרס חפצים בבית. חשוב ללמד את גור הפודל שהדבר היחיד שמותר לו לכרסם בבית הן עצמות דחוסות אותן ניתן לרכוש בחנויות לבעלי חיים. חזקו את הפודל שלכם בכל פעם שיתקרב לעצמות הדחוסות שתפזרו עבורו בבית, ותקננו אותו בכל פעם שינסה לכרסם כל דבר אחר. בהדרגה הוא יתרגל לטעם ולמרקם הייחודיים של העצמות הדחוסות והצורך לכרסם כל דבר אחר יעלם. כדי למנוע הרגל שגוי ובלבול המנעו מלתת לגור הפודל משחקים אחרים בבית מלבד עצמות הכרסום . חשוב שמאלף מקצועי שמבין בגזע ידריך אתכם כיצד לגמול את הפודל מהרס החפצים בבית. כיום ישנם שיטות אילוף מתקדמות לצורך הפסקת בעיית ההרס. חשוב לזכור כי טיפול בגיל צעיר בבעיית הרסנות, יכולה להיות פשוטה וקלה.
שימוש ביצר הציד של הפודל לפקודות האילוף
לפודל יצר ציד חזק אשר בא לידי ביטוי באהבתו למשחק. יצר זה מצויין לאילוף למשמעת, כיוון שבאילוף למשמעת ניתן לתת לכלב את משחקי הכדור מיד לאחר ביצוע פקודות האילוף. לדוגמא: בכל פעם שהפודל נענה לפקודה 'אליי' יש לתת לו כדור או משחק נשיכה כצ'ופר. הקשר הישיר בין פקודת ה'אליי' והמשחק תגרום לפודל לבוא בשמחה והתלהבות. לדוגמא: קחו כדור גומי שמחובר אליו חבל. את הכדור יש להחביא מאחורי הגב תוך תזוזה לאחור, התזוזה תעודד את הפודל למרדף, והחבאת הכדור מאחורי הגב תגרום להעלאת יצר הציד ובכך ליותר התלהבות מהכדור. חשוב שמאלף כלבים ידריך אתכם כיצד לפתח את יצר המרדף אחרי הכדור וכיצד לקשר בצורה מקצועית לפקודות האילוף השונות. אילוף לא מקצועי עלול לדכא את יצר המשחק של הפודל ולהפוך אותו לכלב כבוי וחסר שמחת חיים.
במרכז לאילוף כלבים LADOG תלמדו את הדרכים המקצועיות ביותר להתמומד עם עקשנותו של הפודל,איך להעלות את יצר המשחק שלו , איך למנוע הרס חפצים ולגרום לו לאהוב את אימוני המשמעת.
טיפוח ובריאות- פרוותו של הפודל דורשת טיפוח וטיפול, אחת ל6-8 שבועות יש לרחוץ את הכלב ומומלץ להבריש את פרוותו על בסיס יומי, חשוב לנקות את אוזניו משערות שחודרות אליהן ולהקפיד לנקות את עיניו ולספר את השיער שמסתיר אותן בשל נטייתם לדלקות חוזרות. חשוב לספר את הפודל אחת לחצי שנה כיוון שהוא לא משיר את שיערו, שיערו של הפודל כל הזמן מתארך. חשוב לספר את הפודל שיהיה לו נעים יותר בקיץ הישראלי.
לקורס אילוף כלבים מקיף בחברת LADOG, צרו קשר 052-3609028 אורן אלעמרי.
לחצו כאן -לפרטים אודות קורס אילוף כלבים ב- LADOG